تلفن همراه

بررسی گلکسی S20 FE سامسونگ

سامسونگ با مشخصات فنی هم‌سطح پرچم‌دار و برچسب قیمتی مناسب گلکسی S20 FE تولیدکنندگان چینی گوشی‌های پرچم‌دار را به چالش کشیده است.

در سال‌های اخیر، صرف‌نظر از قیمت گوشی در بازار ایران و حتی از نظر قیمت دلاری، قیمت گوشی‌های پرچم‌دار افزایش یافته است. حالا حتی کاربران حرفه‌ای هم به‌دنبال مدل‌هایی با مشخصاتی نزدیک به گوشی‌های پرچم‌دار و قیمتی معقول می‌گردند. اگر روند سال‌های گذشته را دنبال کرده باشید، متوجه می‌شوید گوشی‌هایی که امکانات زیاد و عملکرد سریعی را با قیمتی مناسب ارائه می‌دهند، بیشترین محبوبیت را داشته‌اند. گوشی‌هایی که به «قاتلین پرچم‌دارها» معروف هستند.

دو سال پیش، شیائومی گوشی پوکوفون F1 را معرفی کرد که مثال واقعی یک قاتل پرچم‌دار محسوب می‌شد. سامسونگ هم در جریان معرفی گوشی‌های گلکسی S10، مدلی ارزان‌تر از این سری را با نام گلکسی S10e معرفی کرد. گلکسی S10e مدلی اقتصادی از سری S10 بود که اکثر امکانات این سری را با قیمتی کمتر ارائه می‌داد. یک سال بعد و پس از معرفی سری گلکسی S20، سامسونگ مدل جدیدی را با نام گلکسی S20 FE ، گلکسی اس ۲۰ اف ای یا «مدل مخصوص هواداران» معرفی کرد. گلکسی S20 FE هم مثل S10e برای کسانی طراحی شده است که می‌خواهند با هزینه‌ی کمتر، لذت استفاده از گوشی‌های پرچم‌دار سامسونگ را تجربه کنند.

گلکسی S20 FE بارزترین ویژگی‌های مدل گران‌تر یعنی گلکسی S20 را در بطن خود دارد که برای نمونه می‌توانیم به نمایشگر ۱۲۰ هرتز، تراشه‌ی قدرتمند اکسینوس ۹۹۰ و دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسلی آن اشاره کنیم. با وجود این، گلکسی S20 FE حدود ۲۰ درصد ارزان‌تر از مدل پایه گلکسی S20 است؛ بنابراین در بازه قیمتی گوشی‌های میان‌رده‌ای مثل ال‌جی ولوت قرار می‌گیرد و حتی از میان‌رده‌های شیائومی مثل می نوت 10 هم ارزان‌تر است.

به نظر می‌رسد که گلکسی S20 FE هم بتواند تجربه‌ای مشابه پوکوفون F1 را ارائه کند. روی کاغذ و با توجه به جدول مشخصات فنی، گلکسی S20 FE گوشی فوق‌العاده‌ای به نظر می‌رسد. اما باید دید که آیا واقعا گلکسی S20 FE می‌تواند لقب «قاتل پرچم‌داران ۲۰۲۰» را به خودش اختصاص دهد یا خیر. سوالی که می‌خواهیم در بررسی گلکسی S20 FE سامسونگ به آن پاسخ بدهیم.


طراحی و کیفیت ساخت گلکسی S20 FE

اولین بخشی که تولیدکنندگان گوشی‌های موبایل برای کاهش قیمت دستگاه به‌سراغ آن می‌روند، مواد اولیه است؛ موردی که در تولید گلکسی S20 FE هم مشاهده می‌شود. اگر به چند سال قبل و پیش از پیدایش فناوری شارژ بی‌سیم برگردیم، همه‌ی گوشی‌های رده‌بالا فلزی بودند و استفاده از پلاستیک در ساخت آن‌ها، یکی از نقاط ضعفشان به‌حساب می‌آمد؛ ولی حالا که گوشی‌های پرچم‌دار به‌واسطه‌ی محدودیت‌های شارژ بی‌سیم، به‌ناچار از بدنه‌های شیشه‌ای استفاده می‌کنند، پلاستیک جایگزین اول شیشه برای کاهش هزینه‌ها به‌حساب می‌آید. نسخه‌ی هواداران گلکسی S20 هم برخلاف مدل‌های گران‌ترش که بدنه‌ای فلزی-شیشه‌ای دارد، از اسکلتی فلزی با بدنه‌ی پلاستیکی بهره می‌برد.

سامسونگ برای بدنه‌ی پلاستیکی گلکسی S20 FE مثل نسخه‌ی معمولی گلکسی نوت 20 از اصطلاح Glasstic استفاده می‌کند که ترکیبی از دو واژه شیشه (Glass) و پلاستیک (Plastic) است؛ البته در واقعیت این دو ماه با هم ترکیب نشده‌اند و گلکسی S20 FE بدنه‌ای پلاستیکی دارد. روکش پلاستیکی دستگاه مانند دستگاه‌های میان‌رده و پایین‌رده براق و نازیبا نیست؛ بلکه به‌لطف پوشش ماتش، حس خوشایندی انتقال می‌دهد، به‌راحتی خط‌وخش نمی‌پذیرد و آثار انگشت روی آن نمایان نمی‌شود.

مورد جذاب بعدی به رنگ‌بندی گلکسی S20 FE برمی‌گردد؛ سامسونگ این گوشی را در رنگ‌های متنوع و جذاب سفید، قرمز، نارنجی، سرمه‌ای، سبز نعنایی و یاسی به‌فروش می‌رساند. در نظر داشته باشید که رنگ گوشی فقط به قاب پشتی آن محدود نمی‌شود و لبه‌های فلزی دورتادور گوشی هم به همان رنگ خواهد بود.

از بحث مواد اولیه که خارج شویم، نگاهی به ابعاد گلکسی S20 FE می‌اندازیم. این گوشی در مقایسه با پرچم‌دار سامسونگ یعنی گلکسی S20، بدنه‌ی بزرگ‌تر و سنگین‌تری دارد؛ چرا که هم از نمایشگر بزرگ‌تری استفاده می‌کند و هم از باتری حجیم‌تری بهره می‌برد؛ البته گلکسی S20 FE بدنه‌ی کشیده‌ای دارد و با کمی سختی می‌توانید با یک دست هم با آن کار کنید.

جلوی گلکسی S20 FE، نمایشگر تخت و ۶٫۵ اینچی گوشی قرار دارد که برخلاف مدل‌های گران‌تر، روی لبه‌های کناری خمیده نشده است. تخت‌‌بودن نمایشگر باعث می‌شود تا ۱۵ درصد از کل فضای جلوی گوشی در اشغال حاشیه‌های نمایشگر باشد؛ درحالی‌که این عدد در گلکسی S20 نزدیک به ۱۰ درصد می‌رسد. اگر بحث زیبایی را کنار بگذاریم، نمایشگر تخت و حاشیه‌های بیشتر، کار با گوشی را راحت‌تر و از لمس‌های تصادفی هم جلوگیری می‌کند.

در بالا-وسط نمایشگر، مثل گوشی‌های پرچم‌دار سامسونگ، سوراخ مربوط به دوربین سلفی به‌چشم می‌خورد. از نمایشگر دستگاه گوریلا گلس ۳ محافظت می‌کند که در‌مقایسه‌با نمایشگر گوشی‌های پرچم‌دار، مقاومت کمتری دربرابر خط‌وخش و ضربه دارد؛ بنابراین اگر قصد خرید گلکسی S20 FE را دارید، حتما یک محافظ نمایشگر هم برای آن تهیه کنید.

حسگر اثرانگشت گلکسی S20 FE زیر نمایشگر آن قرار دارد. این حسگر برخلاف گوشی پرچم‌دار گلکسی S20، به‌جای فناوری فراصوت از نور برای تشخیص اثرانگشت بهره می‌برد. با اینکه حسگرهای فراصوت جدیدتر و به‌روزتر از حسگرهای نوری هستند، ولی هنوز به پختگی کامل نرسیده‌اند و حسگرهای نوری عملکرد بهینه‌تر و قابل‌اعتمادتری دارند.

پشت گلکسی S20 FE و روی قاب مات و پلاستیکی آن، سه دوربین روی برجستگی مشکی‌رنگ و نه‌چندان زیبایی قرار دارند که از این نظر کاملا شبیه به دیگر گوشی‌های سامسونگ است. البته انتظار داشتیم که برجستگی دوربین‌ها کمتر باشد؛ چراکه اگر گوشی را روی میز یا سطح صاف قرار دهید، به دلیل همین برجستگی بزرگ، لق می‌زند.

از نظر کلیدها و درگاه‌ها، تفاوت خاصی بین گلکسی S20 FE و دیگر گوشی‌های سامسونگ وجود ندارد. کلیدهای پاور و کم‌وزیاد صدا روی لبه سمت راست و در ارگونومیک‌ترین جای ممکن قرار دارند. لبه‌ی سمت چپ کاملا خالی است و شکاف سیم‌کارت و کارت حافظه روی لبه بالایی قرار دارد. بد نیست بدانید که گلکسی S20 FE امکان استفاده از دو سیم‌کارت و کارت حافظه را به‌صورت هم‌زمان نمی‌دهد؛ بنابراین بین سیم‌کارت دوم و کارت حافظه باید یکی را انتخاب کنید. این گوشی از کارت‌های حافظه microSD با ظرفیت حداکثر یک ترابایت پشتیبانی می‌کند. درنهایت و روی لبه‌ی پایینی، درگاه USB 3.2 Type-C بین بلندگو و میکروفن اصلی دستگاه تعبیه شده است.

مورد مهم دیگر اینکه گلکسی S20 FE گواهی IP68 دارد؛ بدین معنی که تا حد زیادی دربرابر نفوذ آب و گردوغبار مقاوم است. با وجود این، پیشنهاد نمی‌کنیم که با گوشی خود وارد استخر شوید.


نمایشگر و اسپیکر گلکسی S20 FE

پنل‌های OLED سامسونگ در سال‌‌های اخیر با سه نام Super AMOLED (مدل‌های پایه)، Dynamic AMOLED (پنل‌های پیشرفته‌تر با پشتیبانی از +HDR10) و Dynamic AMOLED 2x (بالارده‌ترین پنل‌ها با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز) تولید شده‌اند، اما متأسفانه در هریک از وب‌سایت‌های سامسونگ نامی متفاوت به نمایشگر گلکسی S20 FE نسبت داده شده است؛ به‌عنوان مثال در صفحه‌ی Newsroom و وب‌سایت کانادا از پنل دستگاه با نام Super AMOLED یاد می‌شود، درحالی‌که وب‌سایت آمریکا و آلمان پنل را از نوع Dynamic AMOLED می‌دانند!

در هر صورت پرچم‌دار اقتصادی سامسونگ از نمایشگر ۶٫۵ اینچی OLED با وضوح ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل بهره می‌برد، از محتوای مبتنی‌بر +HDR10 پشتیبانی می‌کند و می‌توان نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی را روی آن تجربه کرد. وضوح Full HD نمایشگر گلکسی S20 FE دربرابر وضوح +QHD برادرانش یکی از ضعف‌های این گوشی هوشمند به‌شمار می‌آید؛ اما نباید فراموش کرد که در پرچم‌داران دیگر سامسونگ برای دستیابی به نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز باید وضوح نمایشگر را از +QHD به Full HD‌ کاهش داد.

حداکثر روشنایی نمایشگر در حالت دستی و خودکار به‌ترتیب ۶۰۸ و ۱۲۷۰ نیت به‌دست آمد که هر دو عدد به روشنایی نیمه‌ی پایینی نمایشگر در معیار سنجش ۵۰ درصد (۵۰ درصد نمایشگر سفید و ۵۰ درصد مشکی) مربوط می‌شوند؛ بنابراین نیمه‌ی پایینی نمایشگر گلکسی S20 FE حدود ۱۰ درصد روشن‌تر از نیمه‌ی بالایی آن است. حداقل روشنایی ۲٫۲ نیتی نمایشگر نشان می‌دهد که در تاریکی هم می‌توان بدون فشار مضاعف بر چشم از دستگاه استفاده کرد.

گلکسی S20 FE امکان انتخاب یکی از دو پروفایل رنگی Natural یا Vivid را در اختیار کاربر می‌گذارد؛ پروفایل‌هایی که مطابق نامشان به‌ترتیب رنگ‌های واقع‌گرایانه یا چشم‌نواز را تولید می‌کنند.  پروفایل Natural پوشش ۹۸٫۲ درصدی از فضای رنگی مرسوم sRGB‌، با خطای میانگین بسیار خوب ۲٫۲ و تعادل رنگی بسیار خوب ارائه می‌دهد.

در پروفایل رنگی Vivid نمایشگر گلکسی S20 FE‌ بالغ‌بر ۹۸٫۱ درصد از فضای رنگی وسیع DCI P3 را پوشش می‌دهد؛ اما خطای رنگی میانگین به ۴٫۶ می‌رسد و رنگ‌ها گرایش زیادی به سردی می‌یابند. در پروفایل رنگی Vivid کاربر می‌تواند دمای رنگ‌ها یا تعادل رنگ‌های RGB را تغییر دهد، در این وضعیت چنانچه گرم‌ترین حالت را با کمترین مقدار رنگ آبی انتخاب کنید، خطای رنگی میانگین به ۳٫۹ کاهش یافته و تعادل رنگی تا حدودی بهبود می‌یابد.

باتری گلکسی S20 FE

گلکسی S20 FE درست‌مانند گلکسی S20 پلاس از  باتری نسبتا حجیم ۴۵۰۰ میلی‌آمپرساعتی بهره می‌برد. سامسونگ می‌گوید این باتری می‌تواند انرژی موردنیاز گلکسی S20 FE را تا یک روز تأمین کند. برای پی‌بردن به صحت ادعای سامسونگ تست‌های باتری را روی پرچم‌دار اقتصادی سامسونگ اجرا می‌کنیم.

دوربین گلکسی S20 FE

قیمت تمام‌شده‌ی کمتر گلکسی S20 FE درمقایسه‌با برادران دیگرش، در زمینه‌ی دوربین نیز نمود پیدا می‌کند. دوربین واید گلکسی اس ۲۰ اف‌ای تفاوتی با گلکسی S20 / S20+ ندارد؛ اما این پرچم‌دار اقتصادی از دوربین‌های نازل‌تری برای ثبت عکس‌های بزرگ‌نمایی‌شده، اولتراواید و سلفی بهره می‌گیرد .

جمع‌بندی

در بازاری با پرچم‌داران چند ده میلیون‌تومانی، وجود دستگاهی که در اغلب زمینه‌ها پابه‌پای گوشی‌های گران‌قیمت بیاید و در عین‌حال با برچسب قیمتی زیر ۱۵ میلیون تومان به‌فروش برسد، اتفاقی نادر و درعین‌حال خجسته به‌حساب می‌آید. شاید اصلی‌ترین ایرادی که ممکن است اغلب کاربران به گلکسی S20 FE درمقایسه‌با دستگاه‌های بالارده‌ی دیگر وارد کنند، «پلاستیکی‌بودن بدنه» باشد؛ موضوعی که با توجه به قابلیت‌های چشم‌گیر دستگاه و البته عرضه‌ی اخیر گلکسی S21 با جنس بدنه‌ی مشابه، کمتر به‌چشم می‌آید.

 

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *