تلفن همراه

نقد و بررسی شیائومی ردمی نوت ۹ اس

اجازه دهید از طراحی دستگاه شروع کنیم. در همان نگاه نخست، این محصول برند ردمی بزرگ به‌نظر می‌رسد، اما واقعیت این است که از آن‌جا که ضخامت دستگاه زیاد نیست، زمانی که گوشی را در دست دارید اذیت نمی‌شوید. وزن گوشی ۲۰۹ گرم است و البته که مقداری زیاد است، اما از آن‌جا که طراحان ردمی از باتری ۵۰۲۰ میلی‌آمپری استفاده کرده‌اند، بدیهی است که بزرگی باتری می‌تواند موجب سنگین‌شدن گوشی شود. البته سنگینی گوشی هم چندان زیاد نیست و به‌نوعی می‌توان گفت که به داشتنِ باتری پرقدرت ۵۰۲۰ میلی‌آمپرساعتی می‌ارزد.

همچون سری پیشین گوشی‌های شیائومی ردمی، یعنی نوت ۸ پرو، این گوشی هم از دوربینی چهارگانه برخوردار است که در بالای قسمت پشتی قرار گرفته‌اند. البته برخلاف دوربین‌های چهارگانه‌ی نوت ۸ پرو که به‌صورت عمودی اند، در نوت ۹ اس دوربین‌ها یک مربع را تشکیل داده‌اند و همچنین مقداری برآمدگی دارند. این برآمدگی را برخی از کاربران دوست دارند و برخی دیگر آن را یکی از معایب این گوشی می‌دانند. در کل عمده‌ی زیبایی قسمت طراحی گوشی‌های مختلف سلیقه‌ای‌ست و از همین روست که برخی از طراحی یک گوشی خاص خوش‌شان می‌آید و برخی دیگر آن را نمی‌پسندند. این قضیه برای طراحی شیائومی ردمی نوت ۹ اس نیز برقرار است.

 

نکته‌ی دیگری که باید در بحث بررسی شیائومی ردمی نوت ۹ اس در قسمت طراحی به آن اشاره کنم این است که بدنه‌ی دستگاه در قسمت پشتی مقداری لغزنده است و بنابراین درصورتی‌که از کاور استفاده نکنید، این احتمال وجود دارد که گوشی از دست‌تان بیفتد. البته حرکت مثبتی که طراحان ردمی کرده‌اند این است که از گوریلا گلس ۵ بر روی صفحه‌نمایش استفاده کرده‌اند و بنابراین حتی درصورت سقوط گوشی از دست، احتمال آسیب به صفحه‌نمایش بسیار پایین است؛ اما در کل بهتر است برای آسیب‌نرسیدن به بدنه لااقل از کاوری که در کارتن گوشی وجود دارد استفاده کنید. مورد دیگری که استفاده از کاور را ضروری‌تر می‌سازد این است که پنل پشتی شیائومی ردمی نوت ۹ اس به‌شدت پذیرنده‌ی اثر انگشت است و بنابراین درصورتی‌که بدون کاور از گوشی استفاده کنید، فقط ۲ دقیقه یا حتی کمتر زمان لازم است تا پشت گوشی پر از رد انگشت شود.

گوشی Xiaomi Redmi note 9s از یک پورت USB-C برای شارژ و همچنین یک جک ۳.۵ میلی‌متری برخوردار است. سنسور اثر انگشت در سمت راست و دقیقاً زیر دکمه‌ی پاور قرار گرفته‌است. سنسور به‌کاررفته نیز بسیار دقیق و سریع است و کوچک‌ترین مشکلی با آن نخواهید داشت. همچنین این که تدبیر کرده‌اند و سنسور را زیر دکمه‌ی پاور گذاشته‌اند موجب شده که دسترسی بسیار راحتی به سنسور داشته باشید. بالای دکمه‌ی پاور نیز دکمه‌های ولوم قرار دارند. گوشی از چند رنگ برخوردار است، ولی من فکر می‌کنم رنگِ آبی آن از همه زیباتر است.

 صفحه‌نمایش

صفحه‌نمایش ردمی نوت ۹ اس بزرگ است: ۶.۶۷ اینچ. این بزرگی موجب می‌شود که تماشای تصاویر و ویدئوها در گوشی آن هم در فاصله‌ی نزدیک لذت‌بخش باشد. صفحه‌نمایش از نوع IPS LCD و رزولوشن آن فول‌اچ‌دی‌پلاس است. در کل اگر قرار باشد ۳ تا از مزایای گوشی شیائومی ردمی نوت ۹ اس را فهرست کنم، قطعاً صفحه‌نمایش گوشی جزو این سه تا نخواهد بود. البته این به‌معنای آن نیست که صفحه‌نمایش Redmi Note 9s ضعیف است، بلکه به‌معنی این است که در این رنج قیمت و همچنین در قیاس با سایر مشخصات گوشی، می‌شد صفحه‌نمایش وضع بهتری داشته باشد. اما در گل اگر چندان سختگیری نکنید، صفحه‌نمایش نیز راضی‌کننده است

میزان روشنایی صفحه‌نمایش راضی‌کننده است. درصورتی‌که در ساعات روشنِ روز – مثلاً ظهر – در محیطی باز باشید می‌توانید میزان روشنایی را روی حدود ۷۰ درصد بگذارید. در این میزان، تمامی محتویات صفحه‌نمایش به‌خوبی قابل‌مشاهده هستند. از لحاظ فنی اگر بخواهم به این مورد اشاره کنم باید بگویم که در حالت اتوماتیک میزان روشنایی دستگاه به ۵۸۰ نیت می‌رسد که قطعاً رقم راضی‌کننده‌ای است.

تراکم پیکسلی صفحه‌نمایش ۳۹۵ پیکسل بر اینچ است که باتوجه به اندازه‌ی ۶.۶۷ اینچی صفحه‌نمایش می‌توان گفت که بسیار راضی‌کننده است. در ضمن، تفکیک رنگ‌ها و نمایش آن‌ها نیز تا حدی راضی‌کننده است، اما می‌شد بهتر باشد. در آخر آن‌که صفحه‌نمایش از HDR10 نیز پشتیبانی می‌کند.

در کل به صفحه‌نمایش Xiaomi Redmi Note 9s می‌توان نمره‌ی قبولی داد.

 سخت‌افزار

ردمی نوت ۹ اس را اگر اصلاً کاری به مشخصات سخت‌افزاری‌اش نداشته باشید و فقط بازی‌های سنگینی همچون کال‌آف‌دیوتی، آسفالت ۹ و پابجی را روی آن نصب کنید خواهید دید که بدون هیچ مشکلی بازی‌ها را اجرا می‌کند. شاید بتوان گفت همین که می‌تواند این بازی‌ها را اجرا کند یعنی دیگر هیچ نیازی نیست که حتماً مشخصات سخت‌افزاری گوشی بررسی شوند، اما به هر حال برای کسانی که کنجکاو اند در مورد مشخصات سخت‌افزایش ردمی نوت ۹ اس بدانند باید بگویم که در این گوشی از پردازنده‌ی کوالکام اسنپدراگون ۷۲۰G بهره گرفته شده‌است. البته که این پردازنده، پردازنده‌ای نیست که برای گوشی‌های پرچمدار از آن استفاده کنند، اما قرار هم نیست که در گوشی تقریباً ۲۰۰ دلاری Xiaomi Redmi Note 9s از پردازنده‌ی پرچمدار استفاده شود. با این حال، همین ۷۲۰G – همانطور که گفتم – کارش را به‌خوبی انجام می‌دهد.

دوربین

از یک دوربین چهارگانه در قسمت پشتی دستگاه استفاده شده‌است. واقعیت این است که شیائومی ردمی نوت ۹ اس در قسمت دوربین حرفه‌های زیادی برای گفتن دارد و این در کل یکی از مزایای گوشی‌های شیائومی است. شما می‌توانید با ۲۰۰ دلار یکی از گوشی‌های میان‌رده‌ی شیائومی را تهیه کنید و توقع دوربینی فوق‌العاده را از آن داشته باشید، این در حالی است که در گوشی‌های سامسونگ – گوشی‌هایی که قیمت‌شان حدود ۲۰۰ دلار است – دوربینی فوق‌العاده که بتوان به‌شدت از خوبی‌های‌اش تعریف کرد وجود ندارد و این دقیقاً در راستای فلسفه‌ی برند شیائومی‌ست که به‌دنبال ارائه‌ی بالاترین امکانات با کمترین قیمت است. به همین سبب است که حتی برند شیائومی هندزفری را از گوشی‌های‌اش حذف کرده. در واقع حذف هندزفری به‌سبب این است که قیمت گوشی بالا نرود.

به هر حال، ۴ دوربینی که طراحان ردمی در قسمت پشتی گوشی به کار گرفته‌اند عبارت اند از یک دوربین ۴۸ مگاپیکسلی واید [از نوع ISOCELL Bright GM2  و ساخت سامسونگ] با دریچه دیافراگم عالی f/1.79، یک دوربین ۸ مگاپیکسلی اولتراواید، یک دوربین ۵ مگاپیکسلی ماکرو و یک دوربین ۲ مگاپیکسلی عمقی.

در محیط‌هایی که نورشان زیاد است می‌توانید با فعال‌کردن حالت عکس‌برداری ۴۸ مگاپیکسلی عکس‌هایی فوق‌العاده بگیرید. کنتراست، طبیعی‌بودن رنگ‌ها، تمایز رنگ‌ها و همچنین نمایش جزئیات همه در این حالت در سطح عالی هستند. اگر حالت ۴۸ مگاپیکسلی را انتخاب نکنید، دوربین با حالت پیش‌فرض عکاسی می‌کند و حالت پیش‌فرض تصاویری ۱۲ مگاپیکسلی به دست می‌دهد. البته کیفیت تصاویر ۱۲ مگاپیکسلی نیز بسیار راضی‌کننده است.

وضعیت فیلمبرداری نیز با توجه به میان‌رده‌بودن شیائومی ردمی نوت ۹ اس راضی‌کننده است. دوربین اصلی دستگاه می‌تواند با رزولوشن ۴K و با نرم فریم ۳۰ فیلمبرداری کند. البته امکان فیلمبرداری با رزولوشن ۱۰۸۰ و در نرخ‌فریم‌های ۶۰ و ۳۰ نیز وجود دارد. امکان فیلمبرداری اسلوموشن نیز وجود دارد، هرچند فیلمبرداری اسلوموشن این گوشی در قیاس با بالارده‌ها چنگی به دل نمی‌زند. اما در کل فیلمبرداری عادی خصوصاً با رزولوشن ۴K بسیار عالی‌ست و می‌تواند رضایت اغلب کاربران را جلب کند.

در ضمن همچون سایر گوشی‌های شیائومی، به‌هنگام عکس‌برداری می‌توانید فیلترهای رنگی را نیز انتخاب کنید و بنابراین نیازی به اپلیکیشن‌های جانبی که این کار را انجام می‌دهند از جمله رتریکا نخواهید داشت.

دوربین سلفی به‌کاررفته نیز ۱۶ مگاپیکسلی و با دریچه دیافراگم f/2.5 است. عکس‌هایی که با دوربین سلفی می‌گیرید قطعاً در اندازه‌ی ۱۶ مگاپیکسل نیستند، اما واقعاً راضی‌کننده اند؛ خصوصاً اگر از HDR استفاده کنید.

در کل در بررسی شیائومی ردمی نوت ۹ اس در قسمت دوربین می‌توان نمره‌ی «خوب» به گوشی داد و واقعاً هم نباید انتظار داشت که گوشی ۲۰۰ دلاری دوربینی همچون دوربین گوشی‌های ۱۰۰۰ دلاری داشته باشد. A70 سامسونگ که حتی قیمتی بیش از این گوشی دارد، دوربین‌اش از هر لحاظی ضعیف‌تر از دوربین نوت ۹ اس ردمی است.

باتری

یکی از نقاط قوت شیائومی ردمی نوت ۹ اس باتری فوق‌العاده‌اش است. از باتری ۵۰۲۰ میلی‌آمپرساعتی در این گوشی استفاده شده‌است. البته باید هم از باتری‌ای قوی استفاده می‌شد تا صفحه‌نمایش بزرگ ۶.۶۷ اینچی دستگاه موجب مصرف شدید باتری نشود. در کل گوشی‌های سری ردمی از باتری‌های قدرتمندی برخوردار هستند. به‌عنوان مثال، ردمی ۷ که گوشی‌ای اقتصادی است از باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی برخوردار است.

تست‌هایی که از ردمی نوت ۹ اس گرفته شده‌اند نشان از آن دارند که این گوشی با صفحه‌نمایش بسیار بزرگ‌اش می‌تواند با یک بار شارژ باتری ۱۷ ساعت مداوم ویدئو پخش کند که قطعاً رقم خیلی خوبی است.

شارژ کامل باتری حدود ۱۰۰ دقیقه طول می‌کشد، اما به لطف تکنولوژی شارژ سریع ۱۸ واتی می‌توان در نیم ساعت حدود ۴۰ درصد باتری را شارژ کرد.

صدا

چنان‌که در بالا نیز اشاره شد دستگاه از جک ۳.۵ میلی‌متری برخوردار است و بنابراین می‌توانید هندزفری‌های سیمی را به گوشی متصل کنید. البته خود گوشی فاقد هندزفری است و در بالا اشاره کردم که شیائومی برای پایین‌آوردن قیمت گوشی‌ها از هندزفری در گوشی‌ها استفاده نمی‌کند.

یک اسپیکر در قسمت پایینی گوشی نزدیک پورت USB-C قرار دارد که خوشبختانه قدرت صدای خوبی دارد، اما متأسفانه چندان بیس خوبی ندارد. گوشی‌هایی که اسپیکرهای دوتایی دارند توقع ما برای شنیدن صدایی با بیس زیاد را بالا برده‌اند.

جمع‌بندی

با هم در این نوشتار تحت عنوان نقد و بررسی شیائومی ردمی نوت ۹ اس نگاهی به مزایا و معایب این گوشی از سری گوشی‌های نوت برند ردمی انداختیم. دیدیم که فریم پلاستیکی، وزن نسبتاً زیاد و صفحه‌نمایش از جمله مواردی بودند که می‌شد بهتر باشند، با این حال باز هم دیدیم که سخت‌افزار قوی، دوربین عالی، باتری فوق‌العاده و گوریلا گلس ۵ در این گوشی می‌توانند جبران‌کننده‌ی آن سه مورد باشند.

در کل با توجه به قیمتی که این گوشی دارد و با توجه به رقبای‌اش پیشنهاد می‌کنم درصورتی‌که با بزرگی گوشی مشکلی ندارید، تردیدی در خریدشیائومی ردمی نوت ۹ اس با این رنج قیمت نداشته باشید.

همچنین بخوانید: نقد و بررسی سامسونگ A71
بررسی موبایل سامسونگ مدل Samsung Galaxy A72-5G
نقد و بررسی سامسونگ گلکسی A42 5G

 

 

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *